Warmtepomp Lauwerzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Lauwerzijl? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €290,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lauwerzijl.
warmtepomp-installateur-9885

 • Milieubewuste keuze
 • Verwarmen en koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9885
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lauwerzijl

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lauwerzijl kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Lauwerzijl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze website vind jij moeiteloos verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9885).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf doorzoek je accurate details inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Lauwerzijl kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €13.100. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.625 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Lauwerzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lauwerzijl

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een hoge subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride systeem koop je al vanaf €3200. De factuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€13800 – €22900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5150 – €6850Werkt ook als een airco
Lucht-water€3900 – €7450Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €5250Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Lauwerzijl gebruikt plusminus 1670 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €260 tot €315. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €150 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€729
Buitenlucht2475kWh€510€219
Bodemwarmte1725kWh€365€365
Hybride1325 kWh + 400 M3€547€182

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lauwerzijl?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Zuidhorn. Dit is een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.zuidhorn.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Lauwerzijl. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €550 tot ongeveer €3150. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lauwerzijl (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1800.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RASM5(V)NE12 KW€2500,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 2217 KW€2850,-
HautecHCS-PN-75 (88SF0751SCPN3)21 KW€3900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Lauwerzijl aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee verhinder je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!