Warmtepomp Niezijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Niezijl? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Niezijl.
warmtepomp-installateur-9842

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9842
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Niezijl

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er zijn tal van systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Niezijl kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Niezijl? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze website tref je bruikbare leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9842).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In het volgende stukje lees je omvangrijke adviezen die gaan over de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Niezijl kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.000 en €14.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.650 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Niezijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-niezijl

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. Aan de hand van de huidige subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6500. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2700. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van velerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24100Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13000 – €22300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4150 – €6775Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €6600Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2350 – €6100Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Niezijl verbruikt grofweg 1670 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €275 tot €340. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €145 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€711
Buitenlucht2300kWh€498€213
Bodemwarmte1775kWh€356€356
Hybride1600 kWh + 450 M3€533€178

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Niezijl?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de unieke groene lening in de regio Zuidhorn. Dit is een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.zuidhorn.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Niezijl. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €750 en lopen op tot wel €3950. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Niezijl (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op pakweg €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosWZT452/NN/25 KW€3650,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP +159 KW€2050,-
HautecHCS-PN-124/2T (88ST2402SDPN5)66 KW€8400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Niezijl aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!