Warmtepomp Saaksum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Saaksum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een economische en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal zaken. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Saaksum.
warmtepomp-installateur-9886

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Weinig onderhoud nodig
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcodegebied9886
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Saaksum

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Saaksum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Saaksum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij snel installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9886).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna vind je uitgebreide adviezen m.b.t. actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Saaksum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.100 en €19.100. We spreken over vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Saaksum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-saaksum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels een flinke subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €5900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De eindfactuur wordt mede bepaald door diverse aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24900Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€14100 – €20800Beste rendement
Lucht-lucht€4750 – €6875Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5000 – €6675Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2200 – €5850Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Saaksum gebruikt plusminus 1670 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing varieert van €280 tot €315. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €145 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€730
Buitenlucht2650kWh€475€256
Bodemwarmte2050kWh€329€402
Hybride1575 kWh + 475 M3€511€219

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Saaksum?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zuidhorn?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Zuidhorn. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.zuidhorn.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Saaksum. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot ongeveer €1500. Informeren naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Saaksum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1725.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S RASM6(V)NE14 KW€2700,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 2621 KW€3250,-
HautecHCS-PN-45/2T (88ST0902SCPN3)24 KW€4200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Saaksum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!