Warmtepomp Aduard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Aduard? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Aduard.
warmtepomp-installateur-9831

 • Minder CO-2 belasting
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9831
Netnummer050 (+3150)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Aduard

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit verschillende versies. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aduard biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Aduard? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl check jij in een zeer korte periode erkende installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9831).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals categorie woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze pagina check jij omvangrijke informatie m.b.t. populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Aduard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €15.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Aduard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aduard

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride oplossing is er vanaf €2800. De totaalprijs wordt getekend door verschillende facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24100Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14800 – €24600Beste rendement
Lucht-lucht€5050 – €6725Zeer betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6100Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2625 – €6000Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Aduard verbruikt plusminus 1670 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €260 tot €380. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €140 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€709
Buitenlucht2550kWh€482€227
Bodemwarmte1750kWh€340€369
Hybride1325 kWh + 350 M3€518€191

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Aduard?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt samen met jouw huidige CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Zuidhorn. Kort gezegd een speciale lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.zuidhorn.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Aduard. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot gemiddeld €2200. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Aduard (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je ong. €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosWZT252/NN/15 KW€2800,-
Western AirconditioningBETA REV HP 6.247 KW€5850,-
HautecHCS-PN-75/2T (88ST1442SDPN5)41 KW€5900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Aduard aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!