Warmtepomp Winsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Winsum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse zaken. In het volgende kopje tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Winsum.
warmtepomp-installateur-9773

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Winsum

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verschillende versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winsum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Winsum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker lees je veelzijdige de beste installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9773).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop lees je bruikbare details omtrent de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Winsum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €23.400. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw huidige gasketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.550 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Winsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winsum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij interessante subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De totaalprijs wordt mede bepaald door verschillende zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27900Passief koelen, erg duur
Water-water€13600 – €21200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5100 – €7150Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4200 – €7400Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2100 – €5100Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Winsum verbruikt circa 1600 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €230 tot €300. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€659
Buitenlucht2350kWh€442€217
Bodemwarmte1825kWh€310€349
Hybride1325 kWh + 550 M3€474€185

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Winsum?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat vereisten: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Winsum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Winsum. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.winsum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Winsum. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot gemiddeld €3400. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Winsum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1750.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 417 KW€1850,-
Mitsubishi ElectricZH(R)230Y25 KW€3800,-
TraneCXAM 030 SE CAP52 KW€6350,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Winsum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente