Warmtepomp Briltil

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Briltil? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verschillende elementen. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Briltil.
warmtepomp-installateur-9805

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcodegebied9805
Netnummer0594 (+31594)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Briltil

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit verscheidene systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Briltil kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Briltil? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool check je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9805).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand tref jij bruikbare aanbevelingen over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Briltil heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €20.500. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft relevante kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Briltil (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-briltil

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6500. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door allerlei facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24700Hoge besparing, relatief duur
Water-water€13500 – €22300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €7175Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5250 – €7100Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2450 – €5100Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Briltil gebruikt pakweg 1670 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing varieert van €260 tot €375. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €165 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€703
Buitenlucht2425kWh€478€225
Bodemwarmte2075kWh€337€366
Hybride1375 kWh + 400 M3€513€190

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Briltil?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Zuidhorn. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.zuidhorn.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Briltil. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot maar liefst €2150. Interesse naar de september 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Briltil (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je om en nabij €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal plusminus €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosLZTi108 KW€2100,-
Weishaupt / MonarchWWP W 35 ID36 KW€5400,-
HautecHCS-PN-42 (88SF0301SDPN5)15 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Briltil aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!