Warmtepomp Grijpskerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Grijpskerk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Op deze pagina vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Grijpskerk.
warmtepomp-installateur-9843

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9843
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Grijpskerk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grijpskerk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Grijpskerk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij warmtepomprevolutie.nl lees je direct (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9843).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hierna check jij actuele aanbevelingen met betrekking tot de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Grijpskerk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.200 en €14.200. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk systeem heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw bestaande gasketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Grijpskerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grijpskerk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (januari 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door de hoge subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €5600. De hybride warmtepomp is er vanaf €1900. De factuur is afhankelijk van velerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €24500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€16700 – €23100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3750 – €6300Verwarmen en koelen
Lucht-water€4050 – €7075Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2400 – €5450Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Grijpskerk verbruikt ongeveer 1670 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €225 tot €380. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €190 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1000m3€712
Buitenlucht2775kWh€463€249
Bodemwarmte1700kWh€320€392
Hybride1400 kWh + 450 M3€498€214

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Grijpskerk?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Zuidhorn. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.zuidhorn.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Grijpskerk. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot wel €3900. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Grijpskerk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1550.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2325.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosWZT502/NN/33 KW€4450,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP +2014 KW€2550,-
HautecHCS-PK-219K (88SU215ASCPN5)7 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Grijpskerk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!