Warmtepomp Den Horn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Den Horn? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €270,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verschillende variabelen. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Den Horn.
warmtepomp-installateur-9832

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilig alternatief
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcodegebied9832
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Den Horn

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Horn kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Den Horn? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze website check jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9832).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Hieronder check je bruikbare adviezen over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Den Horn heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €19.600. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.400 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Den Horn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-horn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (januari 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. Aan de hand van een hoge subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6700. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2800. De totaalprijs is gebaseerd op diverse onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23300Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16000 – €24000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4750 – €6075Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €7100Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2500 – €6200Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Den Horn gebruikt ong. 1670 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €280 tot €305. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €130 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€710
Buitenlucht2300kWh€490€220
Bodemwarmte1775kWh€348€362
Hybride1350 kWh + 600 M3€525€185

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Den Horn?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is actief naast jouw huidige HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zuidhorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening via de gemeente Zuidhorn. Het is een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.zuidhorn.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Den Horn. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot wel €3750. Onderzoek doen naar de januari 2023 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Den Horn (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergoeden ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€250, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosWZT302/NN/19 KW€3050,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP +96 KW€1750,-
HautecHCS-PN-94/2T (88ST1882SDPN5)50 KW€6800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Den Horn aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!