Warmtepomp Bedum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Bedum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een voordelige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €215,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bedum.
warmtepomp-installateur-9781

 • Een verantwoorde warme woning
 • Kan ook dienen als koeling
 • Veel keuze in leveranciers
 • Hogere woningwaarde
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode-regio9781
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bedum

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bedum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Bedum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze vergelijker lees jij snel warmtepomp installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9781).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind jij omvangrijke adviezen inzake alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bedum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €12.400. We differentiëren vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.900 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Bedum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bedum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een royale subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €5900. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door diverse randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23100Geen geluid, dure installatie
Water-water€13900 – €21600Ook koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6275Eenvoudige installatie
Lucht-water€3700 – €6625Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2875 – €6950Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Bedum verbruikt grofweg 1540 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing komt uit tussen de €215 tot €350. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €145 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€652
Buitenlucht2475kWh€437€215
Bodemwarmte1950kWh€306€346
Hybride1375 kWh + 350 M3€469€183

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Bedum?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele van deze randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bedum?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening via jouw gemeente Bedum. Het gaat om een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.bedum.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bedum. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot maar liefst €3850. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bedum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosLZi1516 KW€2900,-
MAXA Advantixi-HP 0235 LT29 KW€4200,-
ThermiaMEGA M45 KW€6300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Bedum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente