Warmtepomp Pieterzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Pieterzijl? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Pieterzijl.
warmtepomp-installateur-9844

 • Volledig van het gas af
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9844
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Pieterzijl

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pieterzijl biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert jouw huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Pieterzijl? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door de warmtepomp-vergelijker vind jij waardevolle warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9844).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Verderop ontdek jij waardevolle toelichtingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Pieterzijl kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.300 en €20.900. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.075 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Pieterzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pieterzijl

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot flink lagere energiekosten. Geholpen door de hoge subsidie geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €5600. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3100. De totaalprijs wordt getekend door meerdere zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26600Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€15900 – €24700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3900 – €6375Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5000 – €6900Goedkope installatie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2875 – €6950Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Pieterzijl verbruikt ongeveer 1670 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een maatschappij als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schommelt tussen €245 tot €325. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €200 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€713
Buitenlucht2575kWh€471€242
Bodemwarmte1825kWh€328€385
Hybride1350 kWh + 500 M3€506€207

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Pieterzijl?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Zuidhorn. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.zuidhorn.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Pieterzijl. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot ongeveer €3600. Benieuwd naar de subsidie in februari 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Pieterzijl (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ong. €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
HidrosWZT602/NN/39 KW€5050,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP +2618 KW€2950,-
HautecHCS-PK-225K (88SU2191SDPN5)9 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Pieterzijl aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!