Warmtepomp Niehove

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Niehove? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €315,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei elementen. In het volgende kopje ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Niehove.
warmtepomp-installateur-9884

 • Helemaal van het gas af
 • Kan ook dienen als koeling
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9884
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Niehove

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Niehove heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Niehove? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via onze tool vergelijk jij zonder moeite warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9884).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website ontdek je veelzijdige informatie aangaande populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Niehove heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €16.700. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Niehove (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-niehove

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door ISDE subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €6900. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van verscheidene aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €27000Geen geluid, dure installatie
Water-water€14400 – €22100Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €6750Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5050 – €6050Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2675 – €6000Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Niehove verbruikt ongeveer 1670 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €255 tot €335. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €180 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€728
Buitenlucht2750kWh€502€226
Bodemwarmte1975kWh€357€371
Hybride1300 kWh + 375 M3€539€189

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Niehove?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zuidhorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via jouw gemeente Zuidhorn. Dit is een interessante lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.zuidhorn.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Niehove. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en kunnen oplopen tot €2150. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Niehove (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze plusminus €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S RASM4(V)NE10 KW€2300,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 1713 KW€2450,-
HautecHCS-PN-56 (88SF0561SCPN3)15 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Niehove aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!