Warmtepomp Visvliet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Visvliet? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende elementen. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Visvliet.
warmtepomp-installateur-9845

 • Volledig van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilige oplossing
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9845
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Visvliet

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Visvliet kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Visvliet? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze tool ontdek jij zonder problemen (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9845).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje tref je omvangrijke informatie over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Visvliet kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €23.700. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.275 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Visvliet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-visvliet

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij interessante subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3500. De totaalprijs kan men berekenen met diverse facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24600Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17800 – €21400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4800 – €6325Lage aanschafprijs
Lucht-water€5150 – €6325goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2675 – €6500Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Visvliet gebruikt ong. 1670 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Engie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €270 tot €370. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €170 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€714
Buitenlucht2500kWh€478€236
Bodemwarmte1975kWh€336€378
Hybride1600 kWh + 600 M3€514€200

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Visvliet?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We noemen enkele vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zuidhorn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Zuidhorn. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.zuidhorn.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Visvliet. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot doorgaans €2500. Benieuwd naar de actuele subsidie in januari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Visvliet (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1550.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosWZT752/NN/42 KW€5350,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP +3022 KW€3350,-
HautecHCS-PK-235K (88SU2261SDPN5)12 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Visvliet aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!