Warmtepomp Haren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Haren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Haren.
warmtepomp-installateur-9752

 • Goed voor het milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Ruim aanbod in de regio
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode-regio9752
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haren

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We hebben te maken met diverse onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haren heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Haren? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij moeiteloos erkende installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9752).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check je actuele informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Haren heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €195,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €16.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Haren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Aan de hand van een flinke subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7800. Een hybride oplossing is er vanaf €3300. De factuur wordt vastgesteld door velerlei onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26400Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15400 – €20500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4200 – €7300Werkt ook als een airco
Lucht-water€5050 – €7350Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2975 – €6600Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Haren verbruikt pakweg 1850 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schatten we op €280 tot €375. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €190 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€748
Buitenlucht2600kWh€501€247
Bodemwarmte1825kWh€352€396
Hybride1475 kWh + 450 M3€539€209

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Haren?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Haren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Haren. Het betreft een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.haren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Haren. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 tot ongeveer €3250. Informeren naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Haren (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1850.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 10122 KW€3500,-
Mitsubishi ElectricZC(R)140Y15 KW€2800,-
TraneCXAX 026 SE LN49 KW€6050,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Haren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente