Warmtepomp Den Ham

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Den Ham? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check je verdere details over een warmtepomp kopen in Den Ham.
warmtepomp-installateur-9883

 • Minder impact op het milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9883
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Den Ham

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met velerlei oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Ham kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Den Ham? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van deze website doorzoek jij vandaag nog leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9883).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl lees je accurate aanbevelingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Den Ham heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €335,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.100 en €22.100. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.700 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Den Ham (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-ham

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €5500. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door velerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23600Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€16900 – €20900Kan ook koelen
Lucht-lucht€3750 – €6975Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4850 – €7400Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2725 – €5050Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Den Ham verbruikt ong. 1670 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een maatschappij als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €215 tot €375. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€726
Buitenlucht2300kWh€486€240
Bodemwarmte2100kWh€341€385
Hybride1575 kWh + 425 M3€523€203

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Den Ham?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zuidhorn?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan hebben we de unieke groene lening in de gemeente Zuidhorn. Het is een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.zuidhorn.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Den Ham. Hoeveel je krijgt hangt af van het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €800 tot doorgaans €2300. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in februari 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Den Ham (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-160UCSEP + AHM-160UXCSAPA313 KW€2600,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 119 KW€2050,-
HautecHCS-PN-45 (88SF0451SDPN1)18 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Den Ham aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!