Warmtepomp Oldehove

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Oldehove? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een voordelige en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere elementen. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oldehove.
warmtepomp-installateur-9883

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode-regio9883
Netnummer0594 (+31594)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oldehove

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldehove kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oldehove? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze website check je vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9883).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder bekijk je veelzijdige details aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oldehove kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.200 en €21.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw normale CV-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.250 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Oldehove (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldehove

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Met behulp van de hoge subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €7300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door diverse factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26700Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17600 – €24600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3950 – €7125Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5450 – €6950Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €5100Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oldehove verbruikt circa 1670 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €225 tot €315. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €150 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€727
Buitenlucht2350kWh€494€233
Bodemwarmte1700kWh€349€378
Hybride1325 kWh + 500 M3€531€196

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oldehove?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw normale gasketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Zuidhorn. We hebben het over een een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.zuidhorn.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oldehove. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot plusminus €3550. Interesse naar de actuele subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oldehove (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze grofweg €1700.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutempo TAW-270 i.c.m. RAW-250 KW€1100,-
Western AirconditioningGeyser 2 HT 1311 KW€2250,-
HautecHCS-PN-45 (88SF0451SCPN3)12 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Oldehove aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!