Warmtepomp Noordhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Noordhorn? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Hierna ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Noordhorn.
warmtepomp-installateur-9804

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcodegebied9804
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Noordhorn

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn meerdere oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordhorn kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Noordhorn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij deze website doorzoek je in korte tijd de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9804).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Onderstaand ontdek je toepasbare toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Noordhorn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €23.000. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Noordhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordhorn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6100. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt getekend door meerdere facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24200Passief koelen, prijzig
Water-water€14100 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4500 – €6475Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4950 – €6000Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2350 – €5200Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Noordhorn gebruikt pakweg 1670 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €270 tot €395. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €140 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€702
Buitenlucht2625kWh€470€232
Bodemwarmte1900kWh€330€372
Hybride1525 kWh + 425 M3€505€197

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Noordhorn?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw huidige gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zuidhorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Zuidhorn. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.zuidhorn.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Noordhorn. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €675 tot doorgaans €2350. Informeren hoeveel subsidie je in februari 2023 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Noordhorn (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergoeden ze pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ong. €1975.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
HidrosLZTi088 KW€2100,-
Weishaupt / MonarchWWP W 22 ID22 KW€4000,-
HautecHCS-PN-25 (88SF0191SDPN5)9 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Noordhorn aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!