Warmtepomp Baaiduinen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Baaiduinen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Hierna bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Baaiduinen.
warmtepomp-installateur-8884

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode-regio8884
Netnummer0562 (+31562)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Baaiduinen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er is keuze uit velerlei onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baaiduinen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Baaiduinen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van warmtepomprevolutie.nl bekijk je zonder problemen erkende installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8884).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop ontdek je veelzijdige aanbevelingen die gaan over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Baaiduinen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.600 en €10.700. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.175 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Baaiduinen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baaiduinen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Dankzij de hoge subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €5600. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De totaalprijs is afhankelijk van specifieke onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26800Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€16600 – €23100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4750 – €6400Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4700 – €6625Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2825 – €5850Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Baaiduinen verbruikt plusminus 1600 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €275 tot €340. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €195 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€737
Buitenlucht2475kWh€516€221
Bodemwarmte1900kWh€369€369
Hybride1500 kWh + 425 M3€553€184

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Baaiduinen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Terschelling?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening van je gemeente Terschelling. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.terschelling.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Baaiduinen. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot wel €3000. Onderzoek doen naar de februari 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Baaiduinen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze grofweg €1550.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2025.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLCX 094HQ65 KW€7800,-
TraneCXAM 030 HE CAP55 KW€6650,-
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 11F10 KW€2300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Baaiduinen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!