Warmtepomp Oosterend

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oosterend? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en ecologische wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere aspecten. In het volgende kopje lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oosterend.
warmtepomp-installateur-8897

 • Helemaal van het gas af
 • Kan woning ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcodegebied8897
Netnummer0562 (+31562)
Gasgebruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oosterend

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt tientallen installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterend biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Oosterend? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze tool bekijk je vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8897).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze website vind jij bruikbare aanbevelingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Oosterend kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.000 en €23.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.800 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterend (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterend

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van verschillende facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25300Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €23100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4200 – €6350Relatief voordelig
Lucht-water€3950 – €6025Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2150 – €5150Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oosterend verbruikt ongeveer 1600 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €245 tot €310. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€745
Buitenlucht2550kWh€492€253
Bodemwarmte2075kWh€343€402
Hybride1575 kWh + 450 M3€529€216

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oosterend?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Terschelling?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Terschelling. We hebben het over een een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.terschelling.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Oosterend. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot gemiddeld €3650. Interesse naar de actuele subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oosterend (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op plusminus €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2250.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€225, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMPIDC014H11 KW€2250,-
TraneCXAM 030 HE Ccpt56 KW€6750,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 1611 KW€2250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oosterend aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!