Warmtepomp Landerum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Landerum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van allerlei aspecten. Op onze website check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Landerum.
warmtepomp-installateur-8893

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8893
Netnummer0562 (+31562)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Landerum

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je kan kiezen uit meerdere versies. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Landerum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert de woonruimte en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Landerum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door warmtepomprevolutie.nl check jij waardevolle leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8893).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Verderop check jij handige informatie die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Landerum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €22.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.225 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Landerum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-landerum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Echter, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij ISDE subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7200. Het hybride systeem is er vanaf €2600. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op velerlei factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23400Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€13500 – €20800Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3950 – €6050Verwarmen en koelen
Lucht-water€3650 – €7450Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2950 – €6900Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Landerum verbruikt circa 1600 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €250 tot €395. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €170 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€741
Buitenlucht2675kWh€504€237
Bodemwarmte2000kWh€356€385
Hybride1600 kWh + 475 M3€541€200

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Landerum?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Terschelling?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de unieke groene lening in de gemeente Terschelling. We hebben het over een een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.terschelling.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Landerum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot maar liefst €2450. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Landerum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2250.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€125, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiVPR72HS57 KW€6850,-
TraneCXAM 030 HE SQ56 KW€6750,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extansa Duo + 65 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Landerum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!