Warmtepomp Formerum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Formerum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse aspecten. In het volgende kopje lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Formerum.
warmtepomp-installateur-8894

 • Volledig van het gas af
 • Constante verwarming
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcodegebied8894
Netnummer0562 (+31562)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Formerum

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt velerlei producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Formerum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Formerum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via onze website tref jij in enkele stappen warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8894).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Verderop vind je handige informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Formerum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €7.000 en €22.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke merk heeft relevante plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.725 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Formerum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-formerum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, je realiseert een significant lagere energierekening. D.m.v. interessante subsidies behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7800. Een hybride systeem is er vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. verscheidene aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26400Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13500 – €23200Beste rendement
Lucht-lucht€3950 – €6025Eenvoudige installatie
Lucht-water€4850 – €6825Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2800 – €6800Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Formerum gebruikt plusminus 1600 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar fluctueert tussen de €280 tot €320. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €175 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€742
Buitenlucht2375kWh€512€230
Bodemwarmte1875kWh€364€378
Hybride1450 kWh + 400 M3€549€193

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Formerum?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Terschelling?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening in de gemeente Terschelling. Dit is een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.terschelling.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Formerum. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €850 en kunnen oplopen tot €1600. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Formerum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1950.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiVPR82HS64 KW€7550,-
TraneCXAM 020 HE Ccpt38 KW€4950,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 86 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Formerum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo zorg je dat de warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!