Warmtepomp Midsland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Midsland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een voordelige en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €310,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Midsland.
warmtepomp-installateur-8891

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode-regio8891
Netnummer0562 (+31562)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Midsland

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je vindt meerdere toepassingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midsland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Midsland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via de warmtepomp-vergelijker vind jij zonder problemen de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8891).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Hieronder check jij praktische details omtrent de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Midsland kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €22.900. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.375 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Midsland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midsland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. Dankzij actuele subsidies profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €8000. Een hybride systeem is er vanaf €2000. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels velerlei onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27700Geen buitenunit, erg duur
Water-water€13300 – €21300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €7400Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3800 – €7200Kan ook koelen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2075 – €6750Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Midsland consumeert ongeveer 1600 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schatten we op €270 tot €335. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €130 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€739
Buitenlucht2525kWh€488€251
Bodemwarmte1825kWh€340€399
Hybride1425 kWh + 600 M3€525€214

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Midsland?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We noemen meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Terschelling?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via jouw gemeente Terschelling. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.terschelling.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, meestal is er de ISDE-subsidie Midsland. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot ongeveer €4000. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Midsland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze grofweg €1925.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiVPR52HS39 KW€5050,-
TraneCXAM 023 HE SQ44 KW€5550,-
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 16F12 KW€2350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Midsland aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!