Warmtepomp Lies

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Lies? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €335,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op onze website check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lies.
warmtepomp-installateur-8895

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcodegebied8895
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lies

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan tal van oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lies kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Lies? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze vergelijker tref je vandaag nog verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8895).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als soort huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de paragraaf hierna vind je samengestelde gegevens over de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Lies kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €285,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.800 en €14.400. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.350 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Lies (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lies

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Dankzij de huidige subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke investering komt tot stand door verschillende randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €28000Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €21000Koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €7325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3950 – €6550Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2175 – €6900Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Lies verbruikt pakweg 1600 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing fluctueert tussen de €270 tot €395. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €130 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€743
Buitenlucht2475kWh€520€223
Bodemwarmte2075kWh€372€372
Hybride1550 kWh + 450 M3€557€186

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lies?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Terschelling?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Terschelling. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.terschelling.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Lies. De omvang van de subsidie hangt af van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €950 en lopen op tot wel €3950. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lies (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMPIDC008H6 KW€1750,-
TraneCXAM 023 HE Ccpt44 KW€5550,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 108 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Lies aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!