Warmtepomp Kinnum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Kinnum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Kinnum.
warmtepomp-installateur-8885

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode-regio8885
Netnummer0562 (+31562)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kinnum

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit tal van producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kinnum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Kinnum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl check je waardevolle verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8885).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij toepasbare gegevens omtrent populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kinnum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.900 en €24.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.500 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Kinnum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kinnum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €5700. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23300Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13200 – €23700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4800 – €7250Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3550 – €6100Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2425 – €5000Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kinnum verbruikt ong. 1600 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €280 tot €395. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €135 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€738
Buitenlucht2550kWh€480€258
Bodemwarmte1800kWh€332€406
Hybride1325 kWh + 375 M3€517€221

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kinnum?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Terschelling?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Terschelling. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.terschelling.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kinnum. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €675 en lopen op tot wel €1550. Interesse naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kinnum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze zo’n €1650.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLCX 104HQ70 KW€8300,-
TraneCXAM 020 HE SQ38 KW€4950,-
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 14F11 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder vind je een handig stappenplan van de warmteservice Kinnum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor weet je zeker dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!