Warmtepomp Hoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hoorn? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een voordelige en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene factoren. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Hoorn.
warmtepomp-installateur-8896

 • Een energieneutrale woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8896
Netnummer0562 (+31562)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hoorn

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tal van installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoorn kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Hoorn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze website bekijk jij in enkele stappen de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8896).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Onderstaand ontdek jij omvangrijke adviezen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoorn kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €14.500. We spreken over vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.100 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Hoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoorn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €1900. De totaalprijs wordt berekend door verscheidene zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27800Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16300 – €21300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4050 – €7125Relatief voordelig
Lucht-water€4100 – €7450Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €6800Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hoorn gebruikt circa 1600 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €300. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €190 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€744
Buitenlucht2450kWh€484€260
Bodemwarmte1875kWh€335€409
Hybride1475 kWh + 375 M3€521€223

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hoorn?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Terschelling?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening via de gemeente Terschelling. Het gaat om een interessante lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.terschelling.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hoorn. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €975 en lopen op tot wel €3150. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hoorn (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ong. €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij zo’n €2125.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiMPIDC010H8 KW€1950,-
TraneCXAM 026 HE Ccpt49 KW€6050,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 1310 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hoorn aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!