Warmtepomp Hee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Hee? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €185,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hee.
warmtepomp-installateur-8882

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Constante verwarming van de woning
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode-regio8882
Netnummer0562 (+31562)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hee

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hee biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Hee? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze tool vind jij snel leveranciers en installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8882).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op deze pagina tref jij handige adviezen aangaande de type warmtepompenen wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hee heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.600 en €10.700. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.875 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Hee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hee

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het leidt tot een fors lagere energierekening. Via aantrekkelijk subsidies haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride oplossing is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24200Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€14100 – €22000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4150 – €6650CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4200 – €6725Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2625 – €6000Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hee gebruikt pakweg 1600 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €230 tot €390. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €190 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€735
Buitenlucht2650kWh€500€235
Bodemwarmte2000kWh€353€382
Hybride1325 kWh + 525 M3€537€198

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hee?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Terschelling?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een speciale groene lening bij gemeente Terschelling. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.terschelling.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hee. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot ongeveer €3650. Interesse naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hee (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1550.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLCX 091HQ66 KW€7900,-
TraneCXAM 026 HE CAP49 KW€6050,-
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 1110 KW€2300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Hee aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!