Warmtepomp Striep

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Striep? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €300,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Striep.
warmtepomp-installateur-8892

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
Netnummer0562 (+31562)
Gasgebruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Striep

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn honderden installaties. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Striep biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Striep? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze tool check je in korte tijd erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8892).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina vind jij bruikbare details die gaan over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Striep kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €20.800. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.900 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Striep (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-striep

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van lucratieve subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6700. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3500. De factuur wordt berekend door velerlei aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €27700Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€15400 – €21100Ook koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €7325Zeer betaalbaar
Lucht-water€5450 – €7000Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2125 – €6200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Striep gebruikt ong. 1600 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Essent of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €255 tot €335. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €160 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1100m3€740
Buitenlucht2425kWh€496€244
Bodemwarmte1750kWh€348€392
Hybride1500 kWh + 600 M3€533€207

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Striep?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Terschelling?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Terschelling. Kort gezegd een interessante lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.terschelling.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, doorgaans is er de ISDE-subsidie Striep. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €900 en lopen op tot wel €2450. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Striep (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze ong. €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiVPR62HS48 KW€5950,-
TraneCXAM 026 HE SQ49 KW€6050,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa Duo + 54 KW€1700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Striep aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!