Warmtepomp West-Terschelling

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in West-Terschelling? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal aspecten. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in West-Terschelling.
warmtepomp-installateur-8881

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Aangenaam leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcodegebied8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in West-Terschelling

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in West-Terschelling kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in West-Terschelling? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door onze website bekijk jij waardevolle de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8881).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de staat van isolatie. Hierna lees jij uitgebreide gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in West-Terschelling kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €24.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.575 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit West-Terschelling (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-west-terschelling

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels de huidige subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7600. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3500. De factuur komt tot stand door allerlei onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23500Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17700 – €24200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5250 – €6350Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5500 – €6275Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €5650Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in West-Terschelling verbruikt ongeveer 1600 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €260 tot €335. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €155 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€734
Buitenlucht2625kWh€492€242
Bodemwarmte1650kWh€345€389
Hybride1500 kWh + 425 M3€528€206

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in West-Terschelling?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Terschelling?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening bij gemeente Terschelling. Het gaat om een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.terschelling.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie West-Terschelling. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 en lopen op tot wel €3750. Interesse naar de hoogte van de subsidie in maart 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming West-Terschelling (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ong. €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€150, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLCX 082HQ53 KW€6600,-
TraneCXAM 026 SE CAP46 KW€5750,-
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 16F12 KW€2350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? In het volgende stukje komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice West-Terschelling aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!