Warmtepomp Kaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Kaard? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een economische en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kaard.
warmtepomp-installateur-8883

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Ruim aanbod in de regio
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcodegebied8883
Netnummer0562 (+31562)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kaard

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat tal van versies. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kaard heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Kaard? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij snel warmtepomp installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8883).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Verderop doorzoek jij uitgebreide toelichtingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kaard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €345,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €15.000. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw bestaande HR-ketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.775 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Kaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kaard

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. Via een hoge subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt berekend door allerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €23200Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17500 – €22300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4700 – €7225Zeer betaalbaar
Lucht-water€3850 – €7100Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2325 – €6450Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kaard gebruikt ongeveer 1600 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €245 tot €305. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €175 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€736
Buitenlucht2725kWh€508€228
Bodemwarmte2075kWh€361€375
Hybride1575 kWh + 375 M3€545€191

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kaard?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Terschelling?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er de erkende groene lening bij de gemeenten Terschelling. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.terschelling.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kaard. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €975 tot gemiddeld €1700. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kaard (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze pakweg €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLCX 092HQ64 KW€7700,-
TraneCXAM 030 SE CAP52 KW€6350,-
Fujitsu AtlanticExcellia DUO A.I. 1411 KW€2250,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Kaard aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening komt voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!