Warmtepomp Retranchement

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Retranchement? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €225,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere variabelen. Hierna vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Retranchement.
warmtepomp-installateur-4525

 • Een duurzame oplossing
 • Aangenaam leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig storingen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcodegebied4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Retranchement

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verschillende producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Retranchement kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Retranchement? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met onze tool vind jij direct verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4525).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder vind jij accurate gegevens aangaande alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Retranchement kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €20.900. We spreken over vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Retranchement (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-retranchement

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride variant is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs hangt af van allerlei aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23200Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16700 – €22100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4450 – €6850Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4200 – €7375Gemakkelijk plaatsen, veel stroomverbruik
Hybride€2150 – €6900Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Retranchement gebruikt ongeveer 1350 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €210 tot €325. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €155 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€721
Buitenlucht2725kWh€469€252
Bodemwarmte1625kWh€324€397
Hybride1400 kWh + 600 M3€505€216

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Retranchement?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat voorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de gemeente Sluis. Het betreft een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeentesluis.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Retranchement. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €800 tot plusminus €2450. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Retranchement (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je circa €1850.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
CIATEREBA 6H4 KW€1700,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VN + vloerverwarmingskit8 KW€2100,-
CaldamegEDKXT2-20IIB38 KW€5100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Retranchement aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!