Warmtepomp Groede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Groede? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een economische en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. Hierna ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Groede.
warmtepomp-installateur-4503

 • Duurzame warmte
 • Kan ook werken als airco
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode-regio4503
Netnummer0117 (+31117)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Groede

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groede kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Groede? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze tool vind je in enkele stappen erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4503).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website check jij waardevolle gegevens omtrent de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Groede kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €350,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €15.500. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.725 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Groede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groede

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Via lucratieve subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €5900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2800. De totaalprijs kan men berekenen met allerlei factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27000Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€17600 – €20100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3750 – €6300Kan ook als airco werken
Lucht-water€4350 – €6475Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2450 – €5900Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Groede verbruikt pakweg 1350 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €205 tot €305. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €195 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€712
Buitenlucht2425kWh€484€228
Bodemwarmte1975kWh€342€370
Hybride1350 kWh + 575 M3€520€192

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Groede?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren meerdere eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij gemeente Sluis. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.gemeentesluis.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Groede. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het type en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot doorgaans €3550. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Groede (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ong. €1650.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier30WG-045A59 KW€7700,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A incl. HMA100V18 KW€2100,-
BUVAEcoClimate LW65 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Groede aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!