Warmtepomp Zuidzande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Zuidzande? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Op onze website tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Zuidzande.
warmtepomp-installateur-4525

 • Milieubewuste keuze
 • Ook koelen is mogelijk
 • Het verwarmen van morgen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoge subsidie

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode-regio4525
Netnummer0117 (+31117)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zuidzande

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn fors wat producten. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidzande kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zuidzande? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels de warmtepomp-vergelijker check jij snel (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4525).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina check jij bruikbare details omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Zuidzande heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €335,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €16.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elke installatie heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale HR-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidzande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidzande

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7600. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2100. Het prijskaartje wordt mede bepaald door specifieke onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27600Passief koelen, relatief duur
Water-water€17400 – €22000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3500 – €6100Relatief lage investering
Lucht-water€3600 – €7275Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2925 – €6650Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zuidzande gebruikt grofweg 1350 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €265 tot €375. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €135 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€719
Buitenlucht2800kWh€496€223
Bodemwarmte1675kWh€352€367
Hybride1450 kWh + 600 M3€532€187

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuidzande?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is een aanvulling op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Sluis. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.gemeentesluis.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zuidzande. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot wel €3700. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zuidzande (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1725.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier61WG-050A (B/W)50 KW€6800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC60ZMX-S + vloerverwarmingskit5 KW€1800,-
CaldamegEDKXT2-1D4 KW€1700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Zuidzande aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!