Warmtepomp Waterlandkerkje

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Waterlandkerkje? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere elementen. Hierna ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Waterlandkerkje.
warmtepomp-installateur-4528

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Constante temperatuur
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcodegebied4528
Netnummer0117 (+31117)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Waterlandkerkje

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit velerlei toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waterlandkerkje biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Waterlandkerkje? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze tool check jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4528).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In de volgende paragraaf tref je uitgebreide details m.b.t. de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Waterlandkerkje heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €13.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.300 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Waterlandkerkje (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waterlandkerkje

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Door middel van de huidige subsidies heb jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6700. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door diverse randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16200 – €22300Beste rendement
Lucht-lucht€4600 – €7500CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3750 – €6075Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2700 – €5650Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Waterlandkerkje verbruikt ong. 1350 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €265 tot €345. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €195 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€723
Buitenlucht2500kWh€484€239
Bodemwarmte2050kWh€340€383
Hybride1325 kWh + 575 M3€521€202

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Waterlandkerkje?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw traditionele HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Sluis?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Sluis. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.gemeentesluis.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Waterlandkerkje. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €900 en lopen op tot wel €3350. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Waterlandkerkje (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1625.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2475.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CIATEREBA 12H8 KW€1950,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VNX + vloerverwarmingskit12 KW€2500,-
Carrier30AWH006HD4 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Waterlandkerkje aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!