Warmtepomp Sint Kruis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Sint Kruis? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Sint Kruis.
warmtepomp-installateur-4528

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcodegebied4528
Netnummer0117 (+31117)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sint Kruis

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met honderden onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Kruis biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sint Kruis? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4528).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna check je actuele adviezen aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sint Kruis kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.700 en €23.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.600 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Kruis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-kruis

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een fors lagere energierekening. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke investering is gebaseerd op velerlei randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26800Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16900 – €20600Ook koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €6750Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4100 – €6950Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2025 – €5650Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Sint Kruis gebruikt ongeveer 1350 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €270 tot €325. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €190 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€724
Buitenlucht2525kWh€492€232
Bodemwarmte1625kWh€348€376
Hybride1600 kWh + 575 M3€529€195

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Sint Kruis?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij de gemeenten Sluis. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.gemeentesluis.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, veelal is er de ISDE-subsidie Sint Kruis. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €725 tot wel €3200. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sint Kruis (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf circa €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
CIATEREBA 12HT7 KW€2000,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VSX + vloerverwarmingskit12 KW€2500,-
Carrier30AWH008HD4 KW€1550,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierna kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Sint Kruis aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!