Warmtepomp Nieuwvliet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuwvliet? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Nieuwvliet.
warmtepomp-installateur-4504

 • Een verantwoorde warme woning
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Het verwarmen van morgen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Hoge subsidie

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4504
Netnummer0117 (+31117)
Gasgebruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwvliet

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwvliet kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Nieuwvliet? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van onze website tref jij direct erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4504).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder tref jij veelzijdige details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nieuwvliet kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €23.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.350 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwvliet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwvliet

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een fors lagere energierekening. Middels lucratieve subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €5600. Een hybride oplossing is er vanaf €1900. De eindfactuur komt tot stand door allerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27700Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €20900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4750 – €6675Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4850 – €7250Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2650 – €5150Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nieuwvliet consumeert ong. 1350 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing fluctueert tussen de €210 tot €300. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €165 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€713
Buitenlucht2500kWh€492€221
Bodemwarmte1950kWh€349€364
Hybride1475 kWh + 425 M3€528€185

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nieuwvliet?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een aantalzaken: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is actief naast jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Sluis. Dit is een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.gemeentesluis.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, vaak is er de ISDE-subsidie Nieuwvliet. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot doorgaans €3000. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwvliet (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier61WG-020A34 KW€5200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A incl. HMS140V en HT3012 KW€2500,-
BUVAEcoClimate LW86 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwvliet aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!