Warmtepomp IJzendijke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in IJzendijke? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Op deze pagina tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in IJzendijke.
warmtepomp-installateur-4522

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode-regio4522
Netnummer0117 (+31117)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in IJzendijke

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt diverse onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJzendijke biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in IJzendijke? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels de warmtepomp-vergelijker lees jij moeiteloos leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4522).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand bekijk je actuele raadgeving inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in IJzendijke kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €230,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.900 en €15.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.800 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit IJzendijke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijzendijke

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van de hoge subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs hangt af van allerlei facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27400Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €22000Beste rendement
Lucht-lucht€5400 – €7475Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4400 – €6250Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2125 – €5150Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in IJzendijke verbruikt ongeveer 1350 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schommelt tussen €215 tot €350. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€718
Buitenlucht2525kWh€488€230
Bodemwarmte2075kWh€345€373
Hybride1450 kWh + 400 M3€524€194

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in IJzendijke?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Sluis. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.gemeentesluis.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie IJzendijke. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €650 tot maar liefst €2850. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming IJzendijke (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€150, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier61WG-045A68 KW€8600,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC50ZMX-S + vloerverwarmingskit5 KW€1800,-
BUVAEcoClimate LWB108 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice IJzendijke aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo zorg je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!