Warmtepomp Cadzand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Cadzand? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse factoren. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Cadzand.
warmtepomp-installateur-4525

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Waardevermeerdering huis
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Cadzand

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden honderden systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cadzand heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Cadzand? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van deze website check je vandaag nog warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4525).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand ontdek jij toepasbare informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Cadzand kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €15.700. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.300 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Cadzand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cadzand

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert een significant lagere energierekening. Door middel van lucratieve subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6900. Een hybride variant koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25200Geen geluid, erg duur
Water-water€13300 – €22300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4200 – €6975Eenvoudige installatie
Lucht-water€3550 – €6900Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2725 – €5150Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Cadzand verbruikt plusminus 1350 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €215 tot €360. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €165 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€720
Buitenlucht2725kWh€504€216
Bodemwarmte2025kWh€360€360
Hybride1425 kWh + 425 M3€540€180

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Cadzand?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Sluis. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.gemeentesluis.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Cadzand. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €850 en lopen op tot wel €1550. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Cadzand (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze plusminus €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
CIATEREBA 4H3 KW€1600,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC71VNX + vloerverwarmingskit6 KW€1900,-
CaldamegEDKXT2–10IIB18 KW€3100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Cadzand aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!