Warmtepomp Hoofdplaat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Hoofdplaat? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse aspecten. Op onze website tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Hoofdplaat.
warmtepomp-installateur-4513

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Comfortabel leefcomfort
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcodegebied4513
Netnummer0117 (+31117)
Gasgebruik M31350 M3
Stroom-gebruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hoofdplaat

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoofdplaat heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hoofdplaat? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze vergelijker lees jij zonder moeite installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4513).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Hierna lees je uitgebreide informatie die gaan over populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Hoofdplaat kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €12.000. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.100 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Hoofdplaat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoofdplaat

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via lucratieve subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6200. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De totaalprijs wordt gecalculeerd door meerdere aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27900Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16500 – €22000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4050 – €7075Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5500 – €6600Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€3000 – €6850Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hoofdplaat verbruikt om en nabij 1350 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing komt uit tussen de €265 tot €365. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €190 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€715
Buitenlucht2325kWh€465€250
Bodemwarmte2025kWh€322€393
Hybride1550 kWh + 475 M3€501€215

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hoofdplaat?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We hanteren een aantalmitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening in de regio Sluis. Het is een interessante lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.gemeentesluis.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hoofdplaat. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €675 tot wel €3750. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hoofdplaat (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze pakweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2125.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier61WG-030A45 KW€6300,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A incl. HMS140V en MT50012 KW€2500,-
BUVAEcoClimate LWB44 KW€1700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hoofdplaat aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!