Warmtepomp Aardenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Aardenburg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Op deze pagina bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Aardenburg.
warmtepomp-installateur-4527

 • Zet het milieu op 1
 • Verwarmen en koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Interessante salderingsregeling
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Aardenburg

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. We onderscheiden meerdere onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aardenburg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Aardenburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij de warmtepomp-vergelijker lees je moeiteloos (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4527).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina vind je waardevolle gegevens met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Aardenburg kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €17.800. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.000 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Aardenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aardenburg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Gelukkig, het resulteert in veel lagere gaskosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6200. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2300. Het prijskaartje wordt mede bepaald door velerlei factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €24500Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€18000 – €23300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3650 – €6900Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4800 – €6725Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€3000 – €6750Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Aardenburg gebruikt circa 1350 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schommelt tussen €220 tot €360. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €185 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1200m3€722
Buitenlucht2300kWh€477€245
Bodemwarmte1925kWh€332€390
Hybride1400 kWh + 450 M3€513€209

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Aardenburg?

Niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Sluis?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Sluis. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.gemeentesluis.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Aardenburg. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot plusminus €2000. Nieuwsgierig naar de mei 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Aardenburg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze om en nabij €1675.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal plusminus €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€300, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
CIATEREBA 8H4 KW€1550,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VS + vloerverwarmingskit9 KW€2200,-
Carrier30AWH004HD3 KW€1600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Aardenburg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!