Warmtepomp Breskens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Breskens? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees je meer info over een warmtepomp kopen in Breskens.
warmtepomp-installateur-4510

 • Duurzame warmte
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilige manier van verwarmen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcodegebied4510
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Breskens

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Breskens kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bestudeert de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Breskens? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij de warmtepomp-vergelijker ontdek je veelzijdige warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4510).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hieronder vind je accurate details aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Breskens heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €15.200. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Breskens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-breskens

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Aan de hand van een interessante subsidie heb jij een korte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7300. Een hybride systeem koop je al vanaf €3000. De factuur komt tot stand door velerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €26800Geen geluid, prijzig
Water-water€17200 – €22500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6575Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4600 – €7300Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2700 – €5950Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Breskens gebruikt plusminus 1350 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €235 tot €320. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €125 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1050m3€714
Buitenlucht2600kWh€500€214
Bodemwarmte1950kWh€357€357
Hybride1375 kWh + 425 M3€536€179

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Breskens?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Sluis?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval hebben we de unieke groene lening bij de gemeenten Sluis. Het gaat om een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.gemeentesluis.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, normaliter is er de ISDE-subsidie Breskens. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €600 tot wel €1650. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Breskens (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze zo’n €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier61WG-025A41 KW€5900,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A incl. HMS140V en MT30012 KW€2500,-
BUVAEcoClimate LW108 KW€2100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een handig stappenplan van de warmteservice Breskens aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!