Warmtepomp Eede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Eede? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €315,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan allerlei aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Eede.
warmtepomp-installateur-4529

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode-regio4529
Netnummer0117 (+31117)
Gas-gebruik M31350 M3
Stroomgebruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eede

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verschillende versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eede kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Eede? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze pagina bekijk jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4529).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Onderstaand tref je toepasbare informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Eede heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.800 en €14.200. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Eede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eede

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van de hoge subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €27300Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€14000 – €23900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5250 – €6975Relatief voordelig
Lucht-water€4000 – €6150Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2275 – €5500Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Eede gebruikt pakweg 1350 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schommelt tussen €235 tot €335. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €150 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€725
Buitenlucht2500kWh€500€225
Bodemwarmte1925kWh€355€370
Hybride1600 kWh + 375 M3€537€189

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Eede?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Sluis?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Sluis. We hebben het over een een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeentesluis.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Eede. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €850 tot wel €2200. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Eede (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je zo’n €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATEREBA 15H8 KW€2100,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC40ZSX-S + vloerverwarmingskit4 KW€1700,-
Carrier30AWH012HD9 KW€2050,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Eede aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!