Warmtepomp Oostburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Oostburg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een economische en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oostburg.
warmtepomp-installateur-4501

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode-regio4501
Netnummer0117 (+31117)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oostburg

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostburg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Oostburg? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Middels warmtepomprevolutie.nl check jij zonder moeite de beste installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4501).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. In de volgende paragraaf ontdek je veelzijdige informatie aangaande alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oostburg kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €345,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €24.600. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.650 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Oostburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Dankzij actuele subsidies heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7300. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. De eindfactuur is afhankelijk van allerlei zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27900Geen geluid, prijzig
Water-water€16100 – €22300Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €7325Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4700 – €7500Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2275 – €6450Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Oostburg gebruikt ongeveer 1350 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €255 tot €385. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €155 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€711
Buitenlucht2650kWh€476€235
Bodemwarmte1800kWh€334€377
Hybride1300 kWh + 600 M3€512€199

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oostburg?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Sluis?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een speciale groene lening via jouw gemeente Sluis. We hebben het over een een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.gemeentesluis.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oostburg. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €950 en kunnen oplopen tot €3750. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oostburg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1975.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier30WG-040A54 KW€7200,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A incl. HMA100V16 KW€1750,-
BUVAEcoClimate LW44 KW€1700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Oostburg aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!