Warmtepomp Schoondijke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Schoondijke? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische methode om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €350,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Op onze website check je meer info over een warmtepomp kopen in Schoondijke.
warmtepomp-installateur-4515

 • Minder impact op het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode-regio4515
Netnummer0117 (+31117)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schoondijke

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit velerlei installaties. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schoondijke heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Schoondijke? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van onze website bekijk jij moeiteloos leveranciers en installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4515).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand doorzoek jij uitgebreide raadgeving die gaan over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Schoondijke kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €21.300. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Schoondijke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schoondijke

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van een hoge subsidie haal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6600. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24200Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16900 – €25000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4550 – €6525Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4000 – €6925Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2700 – €6000Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Schoondijke verbruikt plusminus 1350 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €275 tot €350. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €130 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€716
Buitenlucht2675kWh€473€243
Bodemwarmte1775kWh€329€387
Hybride1575 kWh + 525 M3€508€208

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als de buitenlucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schoondijke?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Sluis?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er de unieke groene lening via de gemeente Sluis. Het is een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.gemeentesluis.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Schoondijke. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot plusminus €3000. Benieuwd naar de maximale subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schoondijke (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij zo’n €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€150, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier61WG-035A53 KW€7100,-
Mitsubishi Heavy IndustriesESA30E-250 KW€1100,-
BUVAEcoClimate LWB65 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Schoondijke aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!