Warmtepomp Molenwaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Molenwaard? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van allerlei zaken. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Molenwaard.
warmtepomp-installateur-3366

 • Minder CO-2 belasting
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcodegebied3366
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Molenwaard

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Molenwaard kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Molenwaard? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via deze pagina ontdek jij binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3366).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Onderstaand check jij toepasbare info omtrent actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Molenwaard kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €15.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Molenwaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-molenwaard

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van actuele subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3100. De factuur is afhankelijk van velerlei randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25500Veel vermogen, prijzig
Water-water€13600 – €21100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3600 – €6450Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5000 – €7500Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2225 – €6400Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Molenwaard verbruikt om en nabij 1420 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €305. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €160 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€699
Buitenlucht2325kWh€482€217
Bodemwarmte1775kWh€343€356
Hybride1300 kWh + 525 M3€517€182

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Molenwaard?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via de gemeente Molenwaard. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.gemeentemolenwaard.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Molenwaard. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €625 en lopen op tot wel €1550. Informeren naar de juli 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Molenwaard (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze grofweg €1900.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€250, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
LGTherma V HM051M.U426 KW€1900,-
Stiebel-EltronWWK 221 Electronic (230949)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai NC (B/W)12 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Molenwaard aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente