Warmtepomp Zwijndrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zwijndrecht? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Zwijndrecht.
warmtepomp-installateur-3331

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Het verwarmen van morgen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Postcodegebied3331
Netnummer078 (+3178)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energiekosten€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zwijndrecht

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwijndrecht heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Zwijndrecht? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door onze website tref jij direct warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3331).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl lees je veelzijdige raadgeving m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zwijndrecht kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.000 en €18.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.275 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Zwijndrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwijndrecht

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels een interessante subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7000. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2200. De factuur wordt gebudgetteerd middels diverse facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26100Veel besparen, dure installatie
Water-water€16100 – €24000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €7150Verwarmen en koelen
Lucht-water€4600 – €6125goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2425 – €6400Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zwijndrecht verbruikt pakweg 1260 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schatten we op €275 tot €325. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €190 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1000m3€724
Buitenlucht2700kWh€507€217
Bodemwarmte2025kWh€362€362
Hybride1600 kWh + 600 M3€543€181

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zwijndrecht?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Zwijndrecht?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Zwijndrecht. Het gaat om een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.zwijndrecht.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Zwijndrecht. De hoogte van dit bedrag hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot ongeveer €4000. Interesse naar de actuele subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zwijndrecht (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ong. €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal circa €2100.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
LGTherma V HU141 U33 + CENTOWER 70/30110 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 07 ACS Classic Compact Plus Set (235986)3 KW€1600,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5008.5 (W/W)7 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Zwijndrecht aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Walburg, Centrum, Noord, Heer Oudelands Ambacht, Kort Ambacht, Nederhoven, Verspreide bebouwing, Bebouwde kom Heerjansdam, Landelijk gebied Heerjansdam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente