Warmtepomp Ottoland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Ottoland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Als je iets verders scrollt check je verdere details over een warmtepomp kopen in Ottoland.
warmtepomp-installateur-2975

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Veel geld besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode-regio2975
Netnummer0184 (+31184)
Gas-gebruik M31420 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ottoland

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan velerlei producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ottoland kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Ottoland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker lees je in korte tijd erkende installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2975).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Verderop vind je praktische details aangaande beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ottoland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €16.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk systeem wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.700 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Ottoland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ottoland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van lucratieve subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2700. De eindfactuur hangt af van diverse aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25400Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€15000 – €21500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €7025Lage aanschafprijs
Lucht-water€5000 – €7250Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2650 – €6650Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ottoland verbruikt ong. 1420 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een maatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €210 tot €320. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €125 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€730
Buitenlucht2500kWh€475€256
Bodemwarmte2075kWh€329€402
Hybride1475 kWh + 400 M3€511€219

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ottoland?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Molenwaard?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Molenwaard. Het betreft een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeentemolenwaard.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ottoland. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot ongeveer €2950. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ottoland (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€200, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecPWZS 82H1S9 KW€2800,-
LGHU143 U33 / HN1616T NB0 IWT10 KW€2150,-
Alpha InnotecLWD 5050A/RX-HMD 2R9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ottoland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!