Warmtepomp Langerak

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Langerak? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een zuinige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €215,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. Op deze pagina bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Langerak.
warmtepomp-installateur-2967

 • Minder vervuiling
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2967
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Langerak

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden meerdere versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langerak biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt het huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Langerak? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door warmtepomprevolutie.nl check je vandaag nog verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2967).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type huis, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je praktische raadgeving over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Langerak kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €250,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.100 en €18.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.275 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Langerak (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langerak

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7800. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2400. Het prijskaartje wordt berekend door velerlei facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25100Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16400 – €22500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5000 – €7225Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4850 – €6825Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2150 – €6250Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Langerak gebruikt circa 1420 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Delta of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing ligt tussen de €255 tot €365. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €155 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€724
Buitenlucht2650kWh€471€253
Bodemwarmte1775kWh€326€398
Hybride1500 kWh + 425 M3€507€217

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Langerak?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele van deze voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario hebben we een speciale groene lening bij gemeente Molenwaard. Het gaat om een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.gemeentemolenwaard.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Langerak. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot plusminus €1550. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Langerak (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ong. €1525.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecSW 122H314 KW€3200,-
LGTherma V HU163 U33 + CENTOWER 70/30310 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 50A/SX-HMD 1S5 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Langerak aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!