Warmtepomp Waal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Waal? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Waal.
warmtepomp-installateur-2968

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2968
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31420 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Waal

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit fors wat producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waal kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Waal? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze website check jij vandaag nog installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2968).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand ontdek jij handige adviezen ten aanzien van de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Waal kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €350,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €17.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.775 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Waal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waal

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Middels een royale subsidie behaal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2700. Het prijskaartje hangt af van specifieke onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24200Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€17400 – €20300Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6575Eenvoudige installatie
Lucht-water€4950 – €6150Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2525 – €5950Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Waal gebruikt om en nabij 1420 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schatten we op €275 tot €310. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €190 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€725
Buitenlucht2550kWh€479€247
Bodemwarmte1650kWh€334€392
Hybride1325 kWh + 575 M3€515€210

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Waal?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening via jouw gemeente Molenwaard. We hebben het over een een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.gemeentemolenwaard.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Waal. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 en lopen op tot wel €1800. Interesse naar de huidige subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Waal (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1925.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€250, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecSW 142H315 KW€3300,-
LGMulti V ARUN050LSS0 + ARNH040GK2A214 KW€2550,-
Alpha InnotecLWD 50A/SX-HTD S5 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Waal aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!