Warmtepomp Papendrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Papendrecht? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende factoren. Als je iets verders scrollt lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Papendrecht.
warmtepomp-installateur-3351

 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook koelen is mogelijk
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeentePapendrecht
Postcodegebied3351
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomgebruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Papendrecht

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan diverse toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Papendrecht heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Papendrecht? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze website bekijk jij in enkele stappen erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3351).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Bijgaand check jij omvangrijke raadgeving inzake de type warmtepompenen wat schikt naar jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Papendrecht heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.000 en €24.800. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.600 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Papendrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-papendrecht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Aan de hand van actuele subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5600. Het hybride systeem is er vanaf €2700. Het prijskaartje wordt getekend door velerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24900Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13400 – €23600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4200 – €7100Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4500 – €7225Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2075 – €6150Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Papendrecht verbruikt grofweg 1070 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €230 tot €360. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €155 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€706
Buitenlucht2325kWh€494€212
Bodemwarmte1875kWh€353€353
Hybride1425 kWh + 425 M3€530€177

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Papendrecht?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw huidige gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Papendrecht?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Papendrecht. We hebben het over een een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.papendrecht.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Papendrecht. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €850 en kunnen oplopen tot €3100. Informeren naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Papendrecht (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ong. €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2450.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
LGTherma V HM161M U3212 KW€2500,-
Stiebel-EltronWWK 301 Electronic Sol (233584)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5023.5 Ai RC (B/W)16 KW€3400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Papendrecht aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo vermijd je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Papendrecht.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!