Warmtepomp Goudriaan

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Goudriaan? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere aspecten. In het volgende kopje lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Goudriaan.
warmtepomp-installateur-2977

 • Goed voor het milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Klaar voor de toekomst
 • Interessante salderingsregeling
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcodegebied2977
Netnummer0183 (+31183)
Gasgebruik M31420 M3
Stroomgebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Goudriaan

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat allerlei toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goudriaan kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Goudriaan? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze vergelijker vind jij moeiteloos erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2977).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand doorzoek je veelzijdige info over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Goudriaan kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €220,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.500 en €24.000. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Goudriaan (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goudriaan

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel lagere gaskosten. Met behulp van de hoge subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €8000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke investering komt tot stand door specifieke aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27200Passief koelen, dure installatie
Water-water€15300 – €23700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4450 – €6600Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4600 – €6400Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2075 – €6500Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Goudriaan gebruikt pakweg 1420 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €230 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €130 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€731
Buitenlucht2650kWh€482€249
Bodemwarmte2100kWh€336€395
Hybride1375 kWh + 350 M3€519€212

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Goudriaan?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Molenwaard?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Molenwaard. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeentemolenwaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Goudriaan. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot wel €2300. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Goudriaan (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op grofweg €1875.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecPWZS 102H1S12 KW€3000,-
LGHU141 U33 / HN1616T NB0 IWT10 KW€2150,-
Alpha InnotecLWD 50A/RX-HMD 1R5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Goudriaan aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik komt voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!