Warmtepomp Bleskensgraaf

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Bleskensgraaf? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €265,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Bleskensgraaf.
warmtepomp-installateur-2971

 • Milieubewuste keuze
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenwaard
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Gas-verbruik M31420 M3
Stroom-verbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bleskensgraaf

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bleskensgraaf heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bleskensgraaf? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2971).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna lees je uitgebreide details die gaan over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Bleskensgraaf heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.300 en €16.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw normale HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.650 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Bleskensgraaf (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bleskensgraaf

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2100. De totaalprijs hangt af van verscheidene randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25300Hoog rendement, erg duur
Water-water€15500 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €6950Werkt ook als een airco
Lucht-water€4650 – €6000Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2325 – €6600Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Bleskensgraaf consumeert ongeveer 1420 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €210 tot €345. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1100m3€727
Buitenlucht2775kWh€494€233
Bodemwarmte2025kWh€349€378
Hybride1350 kWh + 550 M3€531€196

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Bleskensgraaf?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Molenwaard?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Molenwaard. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeentemolenwaard.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, veelal is er de ISDE-subsidie Bleskensgraaf. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €575 tot maar liefst €2600. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bleskensgraaf (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze grofweg €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecSW 192H321 KW€3900,-
LGHU091 U43 / HN1616T NB0 IWT6 KW€1750,-
Alpha InnotecLWD 7070A/SX-HMD 213 KW€2450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bleskensgraaf aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden, Groot-Ammers, Langerak, Nieuwpoort, Streefkerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!